Zo word je winnaar bij Stef de stuntpiloot

Hoe bescherm je nu eigenlijk het beste je kippen tegen Stef en zijn stuiterende stuntvliegtuig? Zijn er bepaalde tricks die je kunt gebruiken om het spel te winnen? En hoe kun je je het beste voorbereiden? Je kunt het hieronder lezen.

1. Sla met beleid
Toen in 2011 het spel opnieuw in de verkoop ging is de constructie door Hasbro aangepast. Deze is lichter geworden. Let er dus op dat je nu helemaal met beleid moet slaan. Sla je te hard dan vallen de muntjes (kippen) uit je bakje en ben je de pineut.

2. Druk met je vingers en sla niet met je vuist
Ga niet met je vuist slaan, dan krijg je juist het probleem dat je te hard gaat slaan (zie voorgaande tip). Het beste kun je even uitproberen met welke vinger(s) je de meeste kracht kunt zetten.

3. Let op de timing
Timing is bij dit spel erg belangrijk. Als je een beetje door hebt hoelang het vliegtuigje in de lucht blijft wanneer een bepaalde persoon drukt, zou je kunnen gaan tellen om beter te kunnen bepalen wanneer je moet drukken.

4. Leidt je tegenstander af
Om te winnen moet je het spel zo geconcentreerd mogelijk spelen, je kunt wat roet in het eten gooien door je tegenstander af te leiden, bijvoorbeeld door iets te vertellen wat die persoon interessant vindt of door iets te vragen.

5. Oefenen
Voordat je de strijd aangaat met andere studenten kun je het beste even oefenen. Op deze manier leer je wat beter hoeveel kracht je moet zetten en je reactievermogen verbeteren.

6. Kies een teamgenoot waarmee je kunt winnen
Speel je als team van twee, kies dan iemand die het spel goed beheerst. Dat moet iemand zijn met een goede motoriek en reactievermogen.

7. Zorg dat je uitgerust bent
Stef de Stuntpiloot is een spel dat je moet spelen als je niet moe bent. Zorg er dus voor dat je goed uitgerust bent, dan is je concentratie op zijn best. Een Dextro Energy Dextrose of blikje Redbull wil ook nog wel wonderen doen.

8. Drink niet van te voren
Als je zo geconcentreerd mogelijk het spel wilt spelen dan moet je voorkomen dat je niet te snel je reactievermogen verliest door het moeten drinken van drank. Natuurlijk zul je tijdens het spel best weleens een paar keer wat kippen verliezen en moeten drinken, daarom kun je voordat je aan het spel begint beter niet drinken, zodoende kun je het langer uithouden en blijft je motoriek en concentratievermogen zo goed mogelijk.